Home deco

 

Måla tavlor med struktur

Skulptera

POWERTEX - EN RIKTIG TRENDSÄTTARE

Ett måste för konstutövare världen över

Powertex är ursprungligen en textilhärdare men är idag så mycket mer. Powertex erbjuder i dag en fantastisk serie av produkter vilka kan enkelt kan kombineras. Du kan med Powertex hela produktlinje skapa unika projekt. Du kan måla, skulptera och arbeta med mixedmedia.

Produktsortimentet omfattar mixedmedia-produkter som 3DSand, Stone Art, Rusty Powder, Bister, Liquid Power och flera olika färgpigment. Det är vattenbaserat, giftfritt och bär AP-säkerhetsförseglingen. Detta gör det till ett utmärkt medium för alla åldrar av konstnärer och hantverkare att uppnå lysande resultat.

Det ingår i dag även många tillbehör. För att se Powertex hela utbud kan du titta här. Hobbykojan är generalagentur för Powertex i Sverige och saluför hela sortimentet.


Vad kan jag göra med Powertex?

Används för en mängd olika konst- och hantverkstekniker, inklusive textilkonst, utomhusskulptur och Mixed media. Powertex universalmedium är perfekt för tunga texturer och du kan integrera andra material så som sand, trä, metall, keramik, papper, kartong, tyger, läder och glasfiber. Du kan arbeta på alla underlag, även på glas men inte på plast då Powertex inte fäster på plast (pvc).

Du bygger lätt strukturer och lager, härdar tyg för skulptur, fästa texturer och blanda i medier. 

Har du aldrig arbetat med Powertex och relaterade produkter tidigare? Inga problem. För att göra din väg in i Powertex så enkel och givande som möjligt erbjuder vi kurser.

Vårt fina utbud av utbildningar hittar du på Hobbykojan. Vi erbjuder ett såväl onlinekurser som fysiska kurser. Vi har även utarbetat manualer vilka du finner på Hobbykojan. För att komma till kurser, klick här.

Följ instruktionerna och du kommer att bli förvånad över de många möjligheter produkterna erbjuder.


Vill du veta mer?

Jag heter Karin Wessel Nilsson och är ägare av Hobbykojan och är generalagent för Powertex i Sverige.

Brigitte Grade, ägare och utvecklare av Powertex samverkar med generalagenter i mer än 40 utvalda länder. Hobbykojan har i flera år arbetat med Powertex produkter i samarbete med Danmark som i många år var generalagent för både Danmark och Sverige. Hösten 2022 ville Brigitte göra en förändring och utsåg Hobbykojan som generalagentur med ensamrätt i Sverige på Powertex produkter.

Att vara generalagent för Powertex innebär att all försäljning inom Sverige går via Hobbykojan och Hobbykojan ansvarar och planerar utvecklingen för Powertex i Sverige.

Just nu arbetar Hobbykojan med planerna för att utveckla ett team av lärare i landet.

Hobbykojan har som mål att bygga ett team av livfulla, kreativa människor som ÄLSKAR Powertex och möjligheterna med detta "måste ha", banbrytande konstmedium för målning, skulptur och blandad media.

Du kanske har vad som krävs för att utbilda dig till en kvalificerad/certifierad Powertex-tränare med, Karin, på Hobbykojan i Växjö.

Mer information om detta kommer längre fram.


Vi inleder med att starta onlinekurser och utbudet på Hobbykojans kursportal växer. 

Camilla Nyqwist och Susanne Arvidsson är två konstnärer som brinner för Powertex och är medhjälpare till Karin i uppbyggnaden av kursutbudet.

Sakta med säkert sprider vi glädjen till andra och snart kommer fler känna till Powertex även här i Sverige.

Snart är Sverige redo för fysiska kurser i Powertex hos certifierade instruktörer väl utspridda över landet. Denna resa har bara börjat men vi blickar framåt och ser en fantastisk framtid för Powertex och Sverige.

Läs mer om hur du använder detta mångsidiga konst- och hantverksmedium. 

Det finns massor här på Hobbykojan för dig, se här.


Varmt välkommen till skaparglädje med Powertex

Karin och Krister